Dr. LOVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΟΥΔΑ 1993


 

    Fitzroy Gordon for Mr. Peter Spyros Goudas
    Greek program CHIN RADIO 1993 

 

    DR. LOVE PROGRAM (Fitzroy Gordon) CHIN RADIO  1993

 

Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993   

Tο πρόγραμμα αυτό ήταν αφιερωμένο στον κ. Σπύρος Πήτερ Γούδας από τον εκφωνητή Phils RoyGordon  (Dr. Love).  Fitzroy Gordon

 

Η καταπληκτική επιτυχία του κ. Γούδα, σε σύγκριση με τα εμπόδια που αντιμετώπισε μέσα από μια δύσκολη πορεία και το γεγονός ότι κατόρθωσε να ξεπεράσει τις συνέπειες ενός ατυχήματος στην επιχειρηματική του καριέρα, συζητήθηκαν από τους ειδικούς αναλυτές Peter Mild και Mark Purry.

Στη συνέχεια αποσπάσματα της ανάλυσης και  της συνέντευξης με τον κ. Γούδα.  

Peter Mild (απόσπασμα)

Η πορεία είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη, για να επιτύχει κανείς με την πρώτη προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να καταλάβει. Το ξεκίνημα μιας επιχείρησης είναι το δυσκολότερο μέρος. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που σήμερα θεωρούνται πολύ επιτυχημένοι δεν κέρδισαν την επιτυχία μέσα σε μια βραδυά. Έπρεπε να βρίσκονται συνέχεια σε ετοιμότητα και να μην παύουν ποτέ να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους. Οι περισσότεροι όμως αποτυγχάνουν, γιατί παραιτούνται πριν ακόμα συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ θα έπρεπε να επιμείνουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο ακόμα, λίγη περισσότερη δουλειά, γιατί δεν γνωρίζει κανείς πότε θα φτάσει η ώρα της επιτυχίας και της ανταμοιβής. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.  

Dr. Love (απόσπασμα)

Όταν κανείς διαγράφει αυτή τη γραμμή μπορεί να διακρίνει τη σιγουριά του κ. Γούδα. Όταν ο κ. Γούδας πρωτοήρθε στον Καναδά αρκετά χρόνια πριν και ξεκίνησε την επιχείρησή του, είχε ν’ αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες ερχόμενος σε μια χώρα χωρίς χρήματα και χωρίς γνώση της γλώσσας. Μετά απ’ αυτά έρχεται το 1979 η κυβέρνηση να του κλείσει την επιχείρηση επειδή είχε ένα ατύχημα και δεν μπορούσε ν’ αφιερώσει το χρόνο και την προσοχή που χρειαζόταν για να συνεχίσει η λειτουργία της επιχείρησης.  

Peter Mild (απόσπασμα)

Ο κ. Γούδας ήρθε σ’ αυτή τη χώρα αρκετά χρόνια πριν, προσπαθώντας να ξεφύγει από κει που ήταν, (Μάϊος 1967 μετά το πραξικόπημα) αλλά για πολλούς από τους ακροατές μας, αυτό δεν είναι απόλυτα κατανοητό. Ο κ. Γούδας ήρθε εδώ είκοσι έξη χρόνων, και χωρίς λεφτά αναγκάστηκε να μείνει στους δρόμους, πλένοντας αυτοκίνητα. Εικοσιτέσσερα χρόνια αργότερα, ο κ. Γούδας είναι ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Καναδά, και είναι αναγνωρισμένος με το βραβείο του επιχειρηματία της χρονιάς. Μια μεγάλη επιτυχία, που μιλάει μόνη της για την σκληρή δουλειά, την αυτοπειθαρχία, και τον σωστό προγραμματισμό.  Δεν είχε ούτε φίλους, ούτε χρήματα, ούτε οικογένεια να ζητήσει βοήθεια. Όμως τον βοήθησαν τα νειάτα του, τα όνειρα και τα ιδανικά του. Όταν υπάρχουν ιδανικά οι άνθρωποι έχουν κίνητρα που τους καθοδηγούν, όπως πολλούς απ’ αυτούς που μας ακούνε απόψε, από το σπίτι τους, το αυτοκίνητό τους, τη δουλειά τους και σκέφτονται πώς μπορούν να βελτιώσουν τη δική τους κατάσταση.  

Ανακοίνωση του Dr. Love πριν τη συνέντευξη

Πριν την έναρξη της συνέντευξης ο Dr. Love ανακοίνωσε ότι οι ακροατές θα μπορούσαν να μαγνητοφωνήσουν την συνέντευξη με τον άνθρωπο που όταν πρωτοήρθε στον Καναδά είχε ν’ αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεται και ούτε σκέφτηκε να παραιτηθεί από τον αγώνα παρόλα τα εμπόδια που του παρουσιάζονταν, συνεχίζοντας να επιτυγχάνει και να προοδεύει.

Η συνέντευξη διήρκεσε μία ώρα περίπου, οι ακροατές έκαναν τηλεφωνήματα, και οι φιλοξενούμενοι επιχειρηματικοί αναλυτές κύριοι Mark Purry και Peter Mild έκαναν την ανάλυση. Ακολουθούν παρακάτω μερικά σχόλια που ακούστηκαν από τους ακροατές μας:  

Dennis Curry:  

Γνωρίζω τον Πήτερ για πολύ καιρό και σαν επιχειρηματία και σαν φίλο. Περάσαμε και καλές και δύσκολες στιγμές μαζί, ιδιαίτερα το 1979 που ο Πήτερ έσπασε το πόδι του και πέρασε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Εκείνο το χρονικό διάστημα με την συνεργασία της διεύθυνσης της εταιρείας που αντιπροσωπεύω μπορέσαμε να δώσουμε προθεσμία πληρωμής στον Πήτερ ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την επιχείρησή του και φυσικά μ’ αυτό τον τρόπο παρέμεινε ένας σημαντικός πελάτης της εταιρείας μας.

Ακόμα, θα ήθελα να πώ ότι ο Πήτερ έχει γίνει ένας πολύ καλός μου φίλος. Σαν επιχειρηματίας είναι πολύ απαιτητικός, σαν φίλος όμως είναι υπερβολικά ηθικός. Υπήρξαν στιγμές που είχα πλησιάσει τον Πήτερ για να του μιλήσω για προσωπικά μου προβλήματα και ο Πήτερ μου αφιέρωσε το χρόνο για να το συζητήσουμε και μου πρόσφερε καθοδήγηση την οποία θεωρώ πολύτιμη.  

Ο Εκφωνητής  λέει ότι στις Επιχειρήσεις χρειαζόμαστε όλους τους φίλους που μπορούμε να έχουμε 

Tom Kotsidis:

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της Goudas Foods είναι η συμμετοχή της ομάδας πωλήσεων στη λήψη αποφάσεων, στην τιμολόγηση, στην προώθηση των προϊόντων και σε ποια απ’ αυτά ο Mr.Goudas θα πρέπει να βάλει τ’ όνομά του.

Γίνονται τακτικές συναντήσεις μεταξύ των πωλητών και του κ. Γούδα, και οι πωλητές αισθάνονται άνετα να μιλήσουν για οτιδήποτε τους προβληματίζει σχετικά με την αγορά. Έτσι η εταιρεία αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι μια ένδειξη ότι ο Mr.Goudas θα συνεχίσει τις επιτυχίες και στο μέλλον και αυτό αποδίδεται στην σχέση που έχει με τους πωλητές του, τους ανθρώπους που εργάζονται στα εργοστάσια συσκευασίας, και τους ανθρώπους που συναλλάσεται καθημερινά, όπως επίσης και με τους πελάτες του. Η ικανοποίηση του πελάτη είναι ο κύριος στόχος του κ. Γούδα γι’ αυτό φροντίζει τα προϊόντα του να προσφέρονται στην καλύτερη τιμή και στην καλύτερη ποιότητα. Γι’ αυτό είναι επιτυχημένος.    

Ο Mark Purry σχολιάζει όσα ειπώθηκαν προηγουμένως από τον εκφωνητή Phills Roy.  

Όταν οι υπάλληλοι ενός επιχειρηματία χωρίς δισταγμό εκφράζονται με καλά λόγια για τον εργοδότη τους, τότε εκείνος ξέρει ότι όλα πάνε καλά, ότι έχει κάνει καλή δουλειά, γιατί οι υπάλληλοι είναι πολύ δύσκολο να είναι ευχαριστημένοι. Εάν μπορείς να ικανοποιήσεις το 90% των υπαλλήλων σου, τότε είσαι αξιοθαύμαστος σαν εργοδότης και προχωράς εξαιρετικά. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου και πάλι στον κ. Γούδα και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο, τα πάντα είναι ξεκάθαρα όσο αφορά το βραβείο του. Οι φίλοι του, οι προμηθευτές, του, οι πελάτες του, το προσωπικό του, όλοι τους έχουν να πουν ακριβώς το ίδιο.  

Σχόλιο του εκφωνητή   για τα λεγόμενα των Peter Mild και Mark Purry.

Ξέρετε κύριοι, έχω πάει στην εταιρία του κ. Γούδα, και έχω παρατηρήσει ότι οι εργαζόμενοι είναι απ’ όλες τις φυλές και μιλάνε όλες τις διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους του κόσμου. Ένα από τα πράγματα που μου έχει πει ο Πήτερ είναι ότι ανεξαρτήτως τον τόπο καταγωγής κάποιου, συμπεριφέρεται σε όλους με σεβασμό και εάν κάνουν κάποιο λάθος τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Δεν δίνει ποτέ σε κανέναν το δικαίωμα εξουσίας του άλλου λόγω του χρώματος ή της γλώσσας που μιλάει.  

Ο Mark Purry σχολιάζει:

Νοιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ απόψε και ακούω τέτοιου είδους σχόλια. Οι άνθρωποι προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση και όπως ο κ. Γούδας διατηρούν την ίδια αβίαστη συμπεριφορά και σεβασμό για όλους.  

Σχόλιο του Peter Mild:

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τους υπαλλήλους που άκουσα προηγουμένως γιατί αυτό είναι κάτι για το οποίο πάντα μιλάω. Τέτοιοι εργαζόμενοι είναι πολλή καλή αναφορά. Νομίζω ότι ο κ. Γούδας έχει ένα πολύ καλό προτέρημα, δίνει στους υπαλήλους του την ευκαιρία να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων και στις διάφορες δραστηριότητες. Όταν οι υπάλληλοι γίνονται μέρος της εταιρείας νιώθουν ότι συμμετέχουν σε όλα. Είναι πιο υπεύθυνοι απέναντι στον εργοδότη και πιο αποδοτικοί. Ο κ. Γούδας έχει δημιουργήσει καλή εργοδοσία, βοηθά τα ραδιοφωνικά προγράμματα καθώς και αυτού που ακούτε, έχει προσφέρει στην κοινωνία και οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθούν ν’ ακολουθούν το παράδειγμά του. 

ΤΙ ΤΟΝΙΣΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ 

Έχει ένα στόχο, έχει ένα όραμα, και ανεξάρτητα από το τι του συνέβη ξεπέρασε τα εμπόδια.  

Είναι ένας άνθρωπος που συγκέντρωσε τις δυνάμεις του για το πώς να κερδίσει τον αγώνα αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες.  

Η θετική σκέψη έχει φέρει τον κ. Γούδα εκεί που βρίσκεται σήμερα.  

Η επιμονή του κ. Γούδα αποτελεί έμπνευση για όσους θέλουν να επιτύχουν στον δικό τους επιχειρηματικό τομέα.  

Ο κ. Γούδας απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά και όχι σε μια συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών. Αυτό συντελεί στην επιτυχία του.  

Μπορείς να μάθεις πολλά για τον άνθρωπο από τους φίλους, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές του. Όλοι έχουν τονίσει την εντιμότητα και την ηθική του κ. Γούδα.  

Μπορούμε όλοι να πάρουμε μια σελίδα από τη ζωή του κ. Γούδα και να μάθουμε απ’ αυτήν.

The above article was published in Evdomada newspaper in 1993  

Fitzroy Anthony Gordon Dr. Love  TIES THE KNOT 

A longtime personal friend and associate of Spyros Peter Goudas Fitzroy Anthony Gordon tied the knot to Marvette Marjorie Powell on September 9, 2007, at the Toronto East Seventh-Day Adventist Church. 

The ceremony was very well attended due to his popularity within the community since he is the radio broadcaster for the Dr. Love show on CHIN Radio, additionally; he is also a sportscaster. 

He conducted many radio interviews including, one after the Entrepreneur of the Year Award of Mr. Goudas IN 1993. 

The photo on Sep 9, 2007, the day he tied the knot to Marvette Marjorie Powell 

 

   Fitzroy Gordon dies at 65  On Tuesday, April 30, 2019, 

 

   Please click to view other articles in English and his biography

Please click for The story of Mr. Goudas' Horrible Accident in 1979 

Dr. Love aired the entire Story on his "Dr. Love" show on the Chin Radio station and after the story, he had a segment where listeners called and expressed their views and opinions about the show.

Fitzroy Gordon "Dr. Love"  claims that the segment featuring Mr.Goudas' recording was the best show he ever had in his broadcasting career.

The audio is 45 minutes long for your listening pleasure.

Previous page: Archives  Next page: photogallery